Wednesday, September 15, 2010

Kajakimatkade kirjeldus

  • Eestis on üle 1500 saare
  • 3800 km liigendatud rannajoont
  • inimtühjad rannad

Eestis on 1500 saart ja hästi liigendatud rannajoone pikkus on 3800 km. 99% saartest on asustamata ja valdav enamus rannikust on inimtühi. Rannikualal on palju looduskaitsealasid, milles enamuses peale 15.juulit liikumispiiranguid ei ole. Iseloomulikud on rohked pärandkooslused ja rikkalik kultuuripärand, sest kunagi olid palju saared asustatud.

Enamus Eesti kajakimatkade pakkujate tuurid on mõeldud algajatele, sest looduslikud tingimused on selleks sobivad. Matkadel kasutatakse kiireid ja stabiilseid kahekohalisi kajakke. Päevateekonnad on lühikesed ja ei eelda eelnevat aerutamiskogemust. Kogenud merekajaki harrastajatele on võimalik korraldada spetsiaalseid matku.

Kajakimatku korraldatakse alates Tallinna kesklinnast kuni Lääne-Saaremaa inimtühja rannikuni. Põhja-Ranniku parimad kajakimatka piirkonnad on Kolga laht, Tallinn ja Pakri saared. Läänerannikul tasub külastamist Vilsandi Rahvuspark Saaremaal. Üks paremaid algajatele, kuid loodushuvilistele sobivaid kajakimatka piirkondi on Väinameri ja Hiiumaa laiud. Väinameri on suurtemate saarte ja mandri vahel paiknev väin. Väinamere ja Hiiumaa laidude vaheline vesi on soe ja madal, tekib vähem laineid ja tuuled on nõrgemad. Liivi lahes on head kajakimatka sihtkohad Kihnu ja Abruka saared ning nende ümbruse laiud.

No comments:

Post a Comment