Monday, September 13, 2010

Linnuvaatlusteema kirjeldus

  • Palju erinevaid elupaiku väikesel territooriumil
  • Ida-Atlandi rändetee
  • Pesitsevad händkakk, karvasjalgkakk, värbkakk, metsis, teder, laanepüü, valgselg-kirjurähn, laanerähn, rohunepp, kuldhänilane. Talvitub kirjuhahk.

Eestis on registreeritud 370 linnuliiki, neist 225 liiki pesitsemas.

Eesti on Euroopas ainulaadne väiskel territooriumil läbirändavate ja pesitsevate lindude liigirikkuse ja rohkuse poolest. Meie maad läbib Ida- Atlantiline rändetee, mis toob siia 50 miljonit vee ja rannikulindu. Madal rannik ja saarterohkus on neile ideaalseks puhkuse ja toidubaasiks. Lisaks on meil säilinud väga palju erinevaid elupaiku: sood, roostikud, põõsastikud, kivised rannad, niidud, põllud, rikkumatta jõed ja luhad, mis kõik loovad head pesitsusvõimalused võimalikult erinevatele liikidele. Idast ulatub Eestisse Venemaa metsavöönd ja seetõttu on meil hästi esindatud kakud, rähnid ja kanalised. Erinevad elupaiga asuvad ükteise lähedal, ainult lühikese autosõidu kaugusel.

Linnuvaatluse harrastuseks on olemas hea infrastruktuur, linnuvaatlustornid, matkarajad ja kaitsealade külastuskesused. Erinevate paikade külastamist soodustab korralik teedevõrk ja turismi infrastruktuur. Linnukaitse traditsioon on pikaajaline ja maad katab tihe linnukaitsealade võrgustik.

Kommentaar (mitte tõlkimiseks): Hea taustainfo ja tegija: http://estoniannature.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment